Gaiavit Flavono-Vit gyümölcslé por 250g

Nincs értékelés
13 000 Ft

Különlegesen finom, flavonoid bomba a teljes érrendszer felfrissítéséért

Részletes információ

100% vegán
100% vegán
termékek
Ingyenes szállítás
Ingyenes szállítás
25.000 Ft felett
Magas hatóanyag
Magas hatóanyag
tartalom

Termék részletes leírása

ELKÉPESZTŐEN FINOM FLAVONOID BOMBA
AZ EGÉSZ TEST FIATALODÁSÁÉRT

A piros gyümölcsök közismerten magas flavonoid tartalommal rendelkeznek. Azonban fogyasztásuk gyakran nehézkes, mert rövid érési idejükön kívül nem elérhetők. Vagy olyan tartósítási módszerrel kezelik és olyan adalékokat tesznek hozzá (például egy szörp, lekvár esetében) hogy a gyümölcs természetes értékeinek nagy részét elveszíti.

A Gaiavit Flavono-Vit gyümölcslé por több kilogramm, különleges, piros gyümölcs levéből készül, rendkívül kíméletes eljárással.

A piros gyümölcsök közismerten magas flavonoid tartalommal rendelkeznek. Azonban fogyasztásuk gyakran nehézkes, mert rövid érési idejükön kívül nem elérhetők. Vagy olyan tartósítási módszerrel kezelik és olyan adalékokat tesznek hozzá (például egy szörp, lekvár esetében) hogy a gyümölcs természetes értékeinek nagy részét elveszíti.

A Gaiavit Flavono-Vit gyümölcslé por több kilogramm, különleges, piros gyümölcs levéből készül, rendkívül kíméletes eljárással.


5 OK, AMI MIATT ELTÉR A FLAVONOVIT
gyümölcslépor, sok hasonló terméktől

1. Nem egy egyszerű aszalt gyümölcs keverék,
2. Nem szárított gyümölcsök porítva,
3. Hanem a gyümölcsök LEVE kerül kiszárításra
.
4. De olyan kíméletes eljárással, hogy a lehető legtöbb értékes anyag megmarad
,
5. És olyan különleges, nagy hatású gyümölcsökből, amelyet így nem lenne lehetőséged egyszerűen fogyasztani
, ráadásul egész évben.

 

A flavonoidok azok a tudomány által nagy erőkkel kutatott,
különleges anyagok, amelyek a gyümölcsök színét adják

Azt ma már sokan tudják, hogy milyen fontos a fehérjék, zsírok, szénhidrátok egyensúlya étrendünkben. A vitaminok, ásványi anyagok, rostok jelentősége sem kérdés. De azt sokkal kevesebben tudják, hogy a gyümölcsök színét adó anyagok, a flavonoidok milyen különleges szerepet tölthetnek be étkezésünkben.

Amikor a gyümölcsök jótékony hatásairól beszélünk, akkor alapvetően az egész gyümölcsre utalunk. Ez frissen fogyasztva tud a leginkább érvényesülni.
- Azonban friss gyümölcsből sokan nem tudnak eleget fogyasztani emésztőrendszerük állapota miatt.
- Mások nem szeretik annyira a gyümölcsöket.
- Illetve a legtöbb feldolgozási módszer tönkreteszi a gyümölcsök értékeit.
Léteznek azonban olyan eljárások, amelyek sem magas hőmérsékletű hőkezelést, sem fagyasztást nem alkalmaznak, és nem is tartósítószerekkel, adalékokkal érik el a tartósítást. A legtermészetesebb tartósítás az aszalás. De ez a piros, bogyós gyümölcsök esetében gyakran nehézkes, nem megoldható.

Különleges gyártástechnológia
A Gaiavit Flavono-Vit gyümölcslé por készítése során egy nagyon alacsony hőmérsékletű szárítási módszer kerül alkalmazásra, amelyben nem a gyümölcsöket, hanem a gyümölcsök levét szárítják. Azaz víztartalmukat lecsökkentik. Ennek következtében egyfajta gyümölcslé kristály jön létre, amely voltaképp egy szárított lé. Nem tartalmaz szilárd oldhatatlan anyagokat, így a szájba véve azonnal oldódnak és egy részük a nyálkahártyán keresztül is felszívódik. Emésztésük rendkívül könnyű. A gyümölcsök értékes anyagainak nagy része e módszer miatt megmaradhat. 

BODZA
1 kg bodzabogyólé por 7,6 kg friss bodzabogyó gyümölcsléből készül!
A népi gyógyászatban a fekete bodzabogyó levét megfázás, köhögés és felső légúti fertőzések gyógyítására valamint az influenza és a meghűléses betegség tüneteinek megelőzésére használták. Szakirodalmi adatok alapján a bodzabogyó antioxidánsokban, flavonoid típusú vegyületekben rendkívül gazdag, ezek közül is kiemelkedően sok Cianidin-t és Kvercetin-t tartalmaz. Az ásványi anyagok közül említésre méltó magas kálium tartalma valamint sok C-vitamint, A vitamint és E vitamint is tartalmaz. A bodzabogyó kivonat hatékonynak bizonyult számos influenza vírus törzzsel szemben mind a laboratóriumi, mind a klinikai vizsgálatok során. Klinikai vizsgálatokban A és B típusú influenza vírussal fertőzött betegeknél az átlagos gyógyulási idő 6-10 nap, míg a bodzabogyó kivonatot szedő betegeknél csak 3-4 nap. Meghatározták a betegek vérében a vírus ellen termelt ellenanyagok szintjét is, azt az eredményt kapták, hogy a kivonatot fogyasztók vérében magasabb volt az ellenanyag szint, mint azoknál, akik nem kaptak bodzabogyó kivonatot. Laboratóriumi körülmények között a H1N1 vírus szaporodását is gátolta a készítmény. Más klinikai vizsgálatokban azt vizsgálták, hogy hogyan hat az immunrendszerre a bodzabogyó kivonat. A vizsgálatok kimutatták, hogy növekedett bizonyos citokinek (interleukinek, interferon - gyulladások leküzdésében szerepet játszó fehérjék) mennyisége illetve jelentősen megnőtt a TNF (tumor nekrózis faktor - a rákos sejtek
elpusztításában szerepet játszó fehérje) koncentrációja is. Nem csak a különféle influenza vírusok hatását gyengíti, gátolja, hanem többféle herpesz vírusra is hasonló módon hat a bodzabogyó kivonat.

ÁFONYA
1kg Áfonyalé por
81, kg friss áfonya gyümölcsléből készül!
Az áfonya az egyik legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk. Kiemelkedő magas kálium tartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Ezen kívül tartalmaz különféle gyümölcs savakat (pl.: almasav, citromsav), cukrot, pektint, flavonoid- és iridoid vegyületeket termése pedig antociánokat (mirtillin), C-, B1 vitamint valamint az A-vitamin provitaminját, niacint. Ezen összetevőinek köszönheti az áfonya az összehúzó (adstringens), az antibakteriális, az antioxidáns és a vizelethajtó hatást. Vérkeringési zavarokban, így az artériák és a vénákkal kapcsolatos rendellenességekben, a mikroszkópikus vérzékenység esetén, visszértágulatoknál a benne lévő mirtillin javítja a vénák és az artériák falának rugalmasságát, csökkenti a hajszálerek törékenységét. Az áfonya jó vértisztító, ezért gyógyítólag hat az ekcéma, kiütés, pikkelysömör és más bőrbetegségekre. A látószervünk különféle betegségeinél (pl.: szürkületi vakság, szürke hályog, zöldhályog, cukorbetegségből eredő látás zavarok) is eredményesen használható. Ajánlható gyakori húgyúti fertőzésben szenvedőknek, vesekőképződésre hajlamosaknak, vagy akinek vesehomokja van, valamint vizeletpangás, magas vérnyomás, bélhurut, hasmenés esetén.

Feketeribizli
1kg Feketeribizlilé por 81, kg friss feketeribizli gyümölcsléből készül!
A feketeribiszke hatóanyagait nyomelemek, flavonoidok, illóolajok, cseranyagok, rutin, és B-, C-, P-vitamin alkotják. Élettani hatásai közül ismert vizelethajtó, enyhe vérnyomáscsökkentő, köszvényes és reumás panaszokat enyhítő, vértisztító és izzasztó hatása, ezért hólyag, vese és prosztatabetegségek tüneteinek enyhítésére, reumás panaszok esetén valamint vérnyomás csökkentésére is használják. A feketeribiszke elhízott embereknél növeli a vizelet kiválasztását, fokozza az epe termelését. Ezáltal a szervezetben gyorsabban zajlik az égés, csökken a testsúly. A feketeribiszke ásványi sói semlegesítik a savas bomlástermékeket, és megkönnyítik a szívizom jobb összehúzódását. A könnyen emészthető cukrok és a szerves savak elégésükkor lúgosítják a szervezetet, ugyanakkor elégetik az anyagcsere bomlástermékeinek egész sorát. Magas C-vitamin tartalma segít az influenza elleni védekezésben, az immunrendszer erősítésében, a fáradtságérzet leküzdésében. Óvja a sejteket a rákos folyamatoktól. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége, ennek köszönhetően a gyermekek és nők vashiányos vérszegénységének kiváló természetes gyógyszere. B- vitamin tartalma idegvédő hatású.

Meggy
1kg Meggylé por 8,5 kg friss meggy gyümölcsléből készül!
Elképesztő ütemben növekedő érdeklődés övezi a meggyet, különösen a levét sportlói körökben. ugyanis tudományos megfigyelések szerint nagymértékben növeli a teljesítményt és a sport közbeni regenerációt!
A meggy mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Megtalálható benne A és C-vitamin, szelén valamint többféle bioflavonoid vegyület. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj és a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegrendszer működését is befolyásolja. Hat a légzőszervek gyógyítására, különösen meghűléses betegségek esetében. A meggy elsősorban a gyomor munkáját gyorsítja meg és azzal hat az egész emésztő rendszer mozgásának felgyorsulására. A legátalkodottabb székrekedést is megszűnteti a meggy, mert hat a gyomorsavra, valamint tisztítja a beleket. A szív működést pozitívan befolyásolja ásványi anyag tartalmának köszönhető. A kalcium, kálium és magnézium együttes hatásaként segít a szívizom megerősítésében és a szabályos szívverés helyreállításán. A vérkeringést serkenti. Közismert az is, hogy a meggy kitűnő vízhajtó. Alkalmas a köszvény, az alacsony vérnyomás, szájbetegségek és légzőszervi panaszok kezelésére. Erős baktericid hatásának köszönhetően jótékony hatással van a szájüregi fertőzések leküzdésében.


Vörösszőlő
1kg Vörösszőlőlé por 7,5 kg friss vörösszőlő gyümölcsléből készül!
A vörös szőlő gazdag antioxidáns hatású (bio) flavonoidokban, melyek a szabad gyököket közömbösítve védelmet nyújthatnak a rák, az érelmeszesedés és a szívkoszorúér-betegségekkel szemben. Csökkenti a vérrögképződés veszélyét. Könnyen emészthető, kiváló vértisztító és vizelethajtó hatásának köszönhetően minden olyan bajra ajánlották, ami nehéz emésztéssel járt, vagy épp annak volt a következménye (pl. székrekedés, vese- és májbajok, vagy aranyér). Az idegrendszer kiváló táplálékának, az elveszett izomenergia pótlójának tartották (gondoljunk csak a szőlőcukorra). Sápadt, vérszegény, rosszul táplált betegeknél, idegesség, szívbaj esetén és női bajok ellenszereként alkalmazták. Tisztító hatásánál fogva köszvény, asztma és reuma kezelésére is használták.


ÖSSZETÉTEL

250g / flakon
    60/30 adag / flakon
ALAPANYAG   FLAKON  1 EVŐKANÁL
  2 EVŐKANÁL
Áfonyalé por
  44 g 750 mg
  1450 mg
Feketeribizlilé por
  36 g 600 mg
  1200 mg
Bodzalé por
  50 g 850 mg
  1700 mg
Meggylé por
  60 g 1000 mg
  2000 mg
Vörösszőlőlé por 60 g 1000 mg 2000 mg


Összetevők: Vörösszőlőlé por, Meggylépor, Bodalé por, Áfonyalé por, Feketeribizlilé por

CleanPowder: a termék nem tartalmaz állati eredetű anyagot, tojást, tejterméket, kagylót, rákféléket, zselatint, szilicium-dioxidot (homok), magnézium-sztearátot (zsír, kenőanyag), emészthetetlen rostot, hozzáadott adalékokat, titán-dioxidot (fényező anyag), színező anyagokat, tartósítószereket

Fénytől védve, száraz, hűvös helyen. Érdemes hűtőszekrényben tartani
Kisgyermek elől érdemes elzárni, elrejteni mert a különleges íze miatt csábító elhet, viszont angy menynisgében hasmenést okozhat.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl vagy tesztelje le magán, hogy mennyit bír fogyasztani. A maximális mennyiséget az emésztőrendszer jelzi.

TUDOMÁNY
A flavonoidok szerepe

A flavonoidokat a gyümölcsök alapvetően a védekezésre használják. Részben a káros környezeti hatások okozta nehézségek leküzdésére. Részben pedig az állatokkal szembeni védekezésre, keserű ízük révén. Különleges tény, hogy ahogy a növények életének meghosszabbítására alkalmasak flavonoidok, úgy az emberek életében is fontos szerepük lehet. Szent-Györgyi Albert volt az, aki a C-vitamin hatásainak kutatása mellett az flavonoidokkal is elsőként foglalkozott érdemben. Megfigyelte, hogy a természetben, ahol C-vitamin van jelen, ott mellette egyéb anyagok is tipikusan jelen vannak. Ilyen a P-vitaminnak nevezett vegyület, azaz a Rutin. Először paprikából sikerült kivonni. Csökkenti a hajszálerek áteresztőképességét (permeabilitását), a nevében lévő P betű erre utal. Segíti például a C-vitamin felszívódását. Azóta számos más flavonidot is felfedeztek (flavonok, izoflavonok, antocianidok, heszperidin, naringin, kvercetin)  Számos kutatásban vizsgálták a flavonoidok jótékony hatását az erekre, érrendszerre.  Mivel a szív és az erek állapota meghatározó életünk szempontjából és a szív- és érrendszeri problémák a vezető halálok hazánkban, ezért a rendszeres, flavonoidokban dús gyümölcs fogyasztásnak kiemelt jelentősége lehet!

A flavonoidok tisztítják az ereket. Mivel minden sejtünkhoz az erek szállítják el az éltető oxigént és a tápanyagokat, ezért kulcsfontosságú érrendszerünk állapota. A mai vegyes étrend, bár minden tápanyagot emgad, amire szükségünk van, de sajnos hosszútávon káros hatásai is lehetnek. Az egyik ilyen az erek falán lerakódó anyagokból keletkező plakkok, amelyek akadályaia  vér szabad áramlásának. A túlzott, szervetlen kalcium fogyasztás, amely gyakran a tejtermékek természetellenes feldolgozoásából és többek közt, emiatt, rossz emésztéséből fakad, valamint a többlet zsírbevitel növeli ezen lerakódások mennyiségét. Ennek következtében a szív, leegyszerűsítve, vékonyabb csöveken kell átpréselje a napi vérmennyiséget

 

Tudományos kutatások: https://www.google.com/url?q=https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8003468/&sa=U&ved=2ahUKEwiT-Y2m1-H2AhXQ-qQKHe7lDe4QFnoECAkQAg&usg=AOvVaw1WCUQSKcC786eWN9NlHzXd 

https://www.google.com/url?q=https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30468077/&sa=U&ved=2ahUKEwiT-Y2m1-H2AhXQ-qQKHe7lDe4QFnoECAgQAg&usg=AOvVaw3bUO5foe-12Bkl57KeBhdZ 

https://www.google.com/url?q=https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31096120/&sa=U&ved=2ahUKEwiT-Y2m1-H2AhXQ-qQKHe7lDe4QFnoECAAQAg&usg=AOvVaw2eqNGHXeJDtLvQuX6ISKyI 

https://www.google.com/url?q=https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33278582/&sa=U&ved=2ahUKEwiT-Y2m1-H2AhXQ-qQKHe7lDe4QFnoECAoQAg&usg=AOvVaw2phi1mSpDVfGmLeT6i57dp

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzéseket. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: